Arbuz i prosecco idealne na upały

Arbuz jest idealny na upały! A arbuzowe prosecco jest idealne na lato;) Może upał  w połączeniu z alkoholem to nie jest najlepsza mieszanka, ale mamy przecież chłodniejsze wieczory, chwile kiedy nie musimy nic. Dla mnie kwintesencją wakacji jest soczysty arbuz. I prosecco oczywiście. Cieszy mnie niezmiernie popularność drinków na bazie prosecco pownieważ dają ogromo możliwości.

Arbuza uwielbiam zarówno tak po prostu jako owoc, jak i składnik sałatek czy drinków. Tegorocznym odkryciem jest arbuz wymieszany z prosecco <3 To jest połączenie wprost idealne. Zapraszam!

Składniki:

  • 100 g arbuza bez skóry i bez pestek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 8 listków mięty
  • kruszony lód
  • ulubione prosecco

Przygotowanie:

Do wysokiej szklanki wkładamy arbuza i ugniatamy go razem z cukrem i miętą.  Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Do szklanki wsypujemy kruszony lód i całość uzupełniamy prosecco. Dla tych co wolą wersję bezalkoholową, prosecco zamieniamy na tonic lub wodę gazowaną.

Polecam bardzo korąco!

Małgorzata Tandyrak Bunalska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.