Arbuz jest idealny na upały! A arbuzowe prosecco jest idealne na lato;) Może upał w połączeniu z alkoholem to nie jest najlepsza mieszanka, ale mamy przecież chłodniejsze wieczory, chwile kiedy nie musimy nic. Dla mnie kwintesencją wakacji jest soczysty arbuz. I prosecco oczywiście. Cieszy mnie niezmiernie popularność drinków na bazie prosecco pownieważ dają ogromo możliwości.
Arbuza uwielbiam zarówno tak po prostu jako owoc, jak i składnik sałatek czy drinków. Tegorocznym odkryciem jest arbuz wymieszany z prosecco <3 To jest połączenie wprost idealne. Zapraszam!
Składniki:
- 100 g arbuza bez skóry i bez pestek
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 8 listków mięty
- kruszony lód
- ulubione prosecco
Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki wkładamy arbuza i ugniatamy go razem z cukrem i miętą. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Do szklanki wsypujemy kruszony lód i całość uzupełniamy prosecco. Dla tych co wolą wersję bezalkoholową, prosecco zamieniamy na tonic lub wodę gazowaną.
Polecam bardzo korąco!
Małgorzata Tandyrak Bunalska