Rzodkiewki małosolne


Rzodkiewki małosolne już jakiś czas temu zagościły na naszym stole. Za to całkiem niedawno pojawiły się również w Malta Cafe;)
Są bardzo… zaskakujące, pyszne, chrupiące i zdrowe a ich przygotowanie zajmie tylko chwilkę.

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewek
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
  • 3 obrane ząbki czosnku
  • 2 kapelusze kopru
  • Słoik ok 5 l. (na zdjęciu)

    Przygotowanie:

    Rzodkiewki dokładnie czyścimy, płuczemy i obcinamy ogonki. Ma być bez piasku;)
    Wodę należy zagotować, rozpuścić w niej sól i przestudzić. Do słoja wkładamy czosnek, koper i rzodkiewki. Zalewamy solanką, zakręcamy i czekamy ok 3 dni. To najtrudniejsza część przepisu!
    Potem nie pozostaje nam nic innego jak rozkoszować się ich smakiem.
    Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.