Rzodkiewki małosolne już jakiś czas temu zagościły na naszym stole. Za to całkiem niedawno pojawiły się również w Malta Cafe;)
Są bardzo… zaskakujące, pyszne, chrupiące i zdrowe a ich przygotowanie zajmie tylko chwilkę.
Składniki:
- 4 pęczki rzodkiewek
- 1 litr wody
- 1 łyżka soli
- 3 obrane ząbki czosnku
- 2 kapelusze kopru
- Słoik ok 5 l. (na zdjęciu)
Przygotowanie:
Rzodkiewki dokładnie czyścimy, płuczemy i obcinamy ogonki. Ma być bez piasku;)
Wodę należy zagotować, rozpuścić w niej sól i przestudzić. Do słoja wkładamy czosnek, koper i rzodkiewki. Zalewamy solanką, zakręcamy i czekamy ok 3 dni. To najtrudniejsza część przepisu!
Potem nie pozostaje nam nic innego jak rozkoszować się ich smakiem.
Polecam!