Sandacz

Ryby z Warmii i Mazur…

Sandacz to jedna z najlepszych ryb żyjących w naszych wodach. Drapieżnik o delikatnym, białym i niezwykłym w smaku mięsie. Wydaje się, że tej ryby nie można zrobić źle… i jest to po części racja. Wystarczy ją dobrze usmażyć na maśle i już pojawia się uśmiech na twarzy. Można też ugotować na parze, ale co jest jeszcze bardzo istotne, to nie to jak tę rybę zrobimy, tylko z czym ją podamy.  Jeśli ją dobrze zrobimy smażąc na maśle i podamy „tylko” ze swojskim chlebem, to już będzie ona pyszna, ale można też podkreślić jej wyjątkowość. My to zrobiliśmy podając ją z sosem szafranowym. Jako dodatki podaliśmy warzywa julienne i puree z zielonego groszku. Powstało wyjątkowe danie, w kuszących kolorach i podkreślające delikatność sandacza. Dbamy o to by ryby w restauracji Malta Cafe w Olsztynie były zawsze świeże i pochodziły z naszych wód. Wyznajemy zasadę, że czegoś może nam zabraknąć, ale nie może zostać. Jest to motto, które gwarantuje stałą świeżość i wyjątkowość produktów z których korzystamy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.